• 1

Project

Ganzemarkt Utrecht

Dit project is bij Uni-Advies binnen gekomen via het Gevel garantieplan.

Uni-Advies heeft hier de bouwbegeleiding en controles uitgevoerd op het nieuw aangebrachte mortel systeem.

Het histories pand nr.24 is gebouwd anno 1302 en was genaamd huize Compostel. Anno 1865 is nr.26 gebouwd op de fundamenten van een huis uit de 14e eeuw. Tijdens de verbouw van nr. 24 in 1917, werden er op delen van de verwijderde balken rijmpjes en beschilderde afbeeldingen aangetroffen, deze delen zijn overgebracht naar het centraal museum in Utrecht.

In 1931 is het pand overgenomen door matrassenhandel Ubica.

Na een grote brand in 1982 werden er nauwelijks herstelwerkzaamheden uitgevoerd en bleven de panden leeg om vervolgens te worden gekraakt waarna de krakers in 2002 de voorgevels zwart/wit schilderden met in het midden een gele ruggengraat. Dit werd door de welstandscommissie afgekeurd en de gemeente eiste verwijdering van de schilderingen.

Het pand is in 2012 verkocht aan een project ontwikkelaar die een restauratie plan opstelde om de monumentale panden tot hotel, restaurant/café te maken wat uiteindelijk zeer goed gelukt is. Samen met een team van vaklieden en stukadoors is gestreden naar duurzaamheid en kwaliteit waarbij de historie op diverse plaatsen zichtbaar is gebleven. Dit bewijst maar weer dat oude elementen kunnen worden gecombineerd met een moderne stijl.

Op dit object is dan ook een verzekerde garantie afgegeven.
Mother Goose is de nieuwe naam van dit prachtige pand.

Vraag naar de mogelijkheden en wij helpen u graag bij de keuze in de juiste materialen.
Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Contact